leshvna klein

Activiteiten door Ouroboros Natuurlijk Gezond

Op deze pagina kan je lezen welke activiteiten door mij georganiseerd worden, al dan niet in samenwerking met mooie andere mensen.

Agenda

Healing meditatie vanuit de chackra’s

Healing meditatie vanuit de chackra’s 26-05-2022 t/m 23-06-2022 

Healing meditatie vanuit de chackra’s. meditatie kussen

Wat is er zo bijzonder aan deze vorm van meditatie die ik aanbied?

Bij mediteren denk je meestal aan “zitten op een meditatie kussentje en je hoofd leegmaken”. Van daar uit kom je in ontspanning en wordt je gezonder.

Niet eenvoudig, want het hoofd “moeten” leegmaken, geeft vaak juist veel onrust en gedachten.

In de Healing meditaties die ik geef, zal je merken dat door het in beweging zetten van de energiecentra van de chackra’s, er veel minder afleiding in hoofd ontstaat, omdat de focus op je lichaam en de daarbij behorende energiesystemen gericht is.

Hierdoor kunnen blokkades opgeruimd worden en ga je je energieker voelen. Het gaat er dus niet om dat je zo stil mogelijk bent en passief op je kussentje zit. Je leert naar binnen keren om van daaruit actief bezig te gaan met je energiesysteem.

 In het toepassen van deze healing meditatie benut je jouw zelfherstellend vermogen en de natuurlijkheid waarmee energie zich door en om het lichaam beweegt, door gebruik te maken van de chackra’s.

Wat zijn chackra’s.

chackra websiteDe chakra’s zijn energiepunten in het lichaam, die je kunt zien als de motoren die jouw systeem draaiende houden. Geblokkeerde energie heeft invloed op onze vitaliteit, gezondheid en ons emotioneel en psychisch functioneren.

Elk chakra heeft een ander werkingsveld in het lichaam en is verbonden aan specifieke thema’s. Door het bewustzijn te vergroten over het functioneren van onze chakra’s en de thema’s die eraan verbonden zijn, komen we veel te weten over ons functioneren in het dagelijks leven.

De informatie die ik je geef over de chackra’s kan je meenemen in de meditatie vormen tijdens de healing meditaties. Je zal merken dat je een positieve invloed kunt uitoefenen met behulp van deze meditatie, waardoor je jouw eigen gezondheid kunt stimuleren. Je kan steeds duidelijker waarnemen hoe jouw lichaam en geest reageren op prikkels uit de buitenwereld. Oude patronen worden helder en kunnen worden losgelaten en vervangen door datgene waar je wezenlijk naar verlangt.

De Healing meditaties

De Healing meditaties bestaan uit telkens een serie van 5 avonden, waarin een bepaald thema uitgediept wordt.

 Het is vooral een heel praktische vorm van mediteren, met telkens achtergrond informatie, gekoppeld aan meditaties die helend werken op het betreffende thema en de bijbehorende chackra’s.

Introductie serie

De eerste serie staat op zichzelf en is een introductie op deze vorm van mediteren.

 In deze 5 avonden van de eerste serie wordt er achtergrond informatie gegeven over alle 7 chackra’s waarmee gewerkt wordt. Elke avond worden er healing meditaties geleerd die betrekking hebben op de 7 verschillende chackra’s. De laatste avond komen meditaties aan bod die verbindend werken op de verschillende chackra’s onderling, waarmee het helende effect op het op je energiesysteem vergroot wordt. Deze introductie serie laat je kennis maken met de basis van de healing meditaties en van daaruit kan je besluiten om mee te doen aan de vervolg series.

Vervolg series

In de vervolg series worden er verschillende thema’s uitgediept.

Je leert op een dieper nivo je chackra’s positief te beïnvloeden. Het is een doorgaande groep, waarin elke serie meer inzicht geeft over patronen die je hebt opgedaan in je leven en krijg je tools om daar zelf mee aan de gang te gaan door de geleerde healing meditaties toe te passen.

In elke serie bied ik een stuk theoretische achtergrond over het betreffende thema en de chackra’s die daaraan gekoppeld zijn. We gaan we aan de slag met het voelen en ervaren van wat jouw chakra’s je te zeggen hebben. Leren luisteren naar de taal van je lichaam vormt het begin van een magische reis door de lagen van jouw Zelf.

 

Resultaat:
De Healing meditaties geven ondersteuning om meer in contact te komen met jouw persoonlijke flow en innerlijke wijsheid. Door deze vorm van meditatie raak je bekend met het chakrasysteem vanuit de theorie en de ervaring. Je bewustzijn over jouw intuïtieve waarneming vergroot zich en je raakt geoefend om deze waarneming in te zetten, om informatie te verkrijgen over zowel je eigen energiesysteem, als dat van een ander. Dit ten behoeve van het laten stromen van de energie, zodat je lichaam meer in balans kan komen en nieuwe mogelijkheden zich kunnen openen.

Je verdiept je op het gebied van bewustzijn, meditatie en energieleer – voor jezelf en eventueel ook in het werken met anderen. De meditaties en energie-oefeningen bieden de mogelijkheid om je bewustzijn te ontplooien. Dit heeft als effect dat je je vitaler, wakkerder en meer levend voelt. Je kunt je meer verbinden met dat wat jij vorm wilt geven in dit leven.

De meditaties die je leert, zijn makkelijk toe te passen in je dagelijks leven.

Als je werkt met cliënten, kunnen de geleerde meditatie oefeningen een waardevolle aanvulling zijn: inzicht bij je cliënt in het ontwikkelingsnivo en waar blokkades bij je cliënt zitten. Je kunt samen met de cliënt meditaties doen om de energieblokkades op te ruimen.

Samengevat witte boedha

  • Introductie serie waarin je contact leert maken met je chackra’s en de daaraan gekoppelde thema’s. In deze serie leer je de basis van de healing meditatie en hoe je daarmee je opgeslagen blokkades van je chackra’s positief kunt beïnvloeden.
  • Je krijgt kennis van de chakra’s en je gaat ervaren hoe zij in jouw lichaam functioneren en waar eventueel blokkades zich bevinden.
  • Je krijgt veel praktische oefeningen om de energiestromingen in jouw lichaam waar te nemen en te beinvloeden.
  • Je leert verbanden kunnen leggen tussen vroege (kind)ontwikkelingen en gedragspatronen die je nu nog in stand houdt.
  • Door bovenstaande ontstaat er verdieping van je zintuiglijke waarneming
  • In totaal worden er 12 thema’s uitgediept.
  • Elke serie bestaat uit 5 avonden van 2 uur.

In de loop van het langer beoefenen van deze vorm van meditatie, zal je merken dat je fijngevoeliger gaat worden voor de energiesystemen in je lichaam. Maar ook word je fijngevoeliger voor de externe wereld en welk effect deze op jou heeft.

Introductieserie:

Waar:            Ouroboros – Natuurlijk

                      Koningsweg 27

                     9731AP Groningen

Wanneer: 5 donderdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur      

26 mei 2022

2, 9, 16, 23 juni 2022

Kosten:   € 90

Om je op te geven of als je meer informatie wilt klik hier https://www.ouroboros-natuurlijk.nl/contact of bel me op 06 5110 7741

De introductie serie zal ik meerdere malen aanbieden, dus als je deze serie niet kunt, dan kan je bij mij aangeven dat je geïnteresseerd bent en zal ik je benaderen voor een volgende introductie serie.

 

 

 

Quantum Light Breath meditatie volgens Jeru Kabal

Voor deze mooie manier van adem meditatie is geen ervaring op het gebied van meditatie nodig. In deze begeleide meditatie worden we meegenomen door Jeru Kabal in het rond maken en verbinden van de ademhaling. Door deze speciale manier van ademen, krijg je extra zuurstof in je systeem, wat reinigend uitwerkt.
Juist voor mensen die moeite hebben om op een ontspannen of juiste manier te ademen, mensen die vaak in de knoop komen door op de ademhaling te letten, mensen die moeite hebben om diep door te ademen, is deze vorm van ademmeditatie heel bevrijdend.zee met regenboog

De diepe en verbonden ademhaling (die niet lijkt op rebirthing) kan oude emoties en verstoringen die in ons lichaam opgeslagen zijn, naar boven halen. Door het ademen wordt, wat opgeslagen is, gemakkelijker vrijgemaakt en nog belangrijker eenvoudigweg losgelaten. Aan wat er vrij komt geef je geen aandacht, het is er gewoon. Het heeft niets met het heden te maken. Je leert door de ademhaling de aandacht steeds weer opnieuw liefdevol terug te brengen naar het hier en nu.

Ik heb ervaren dat door regelmatig deze vorm van ademmeditatie te doen, ik in het dagelijks leven makkelijker met ongemakken, vastzittende emoties kan omgaan. Door terug te gaan met mijn focus op de verbonden ademhaling, en daardoor mijn lichaam van extra zuurstof te voorzien, kan ik makkelijke loslaten, letterlijk wat vastzit los ademen.

Mijn oma zei het al: een zucht geeft lucht,aan een hart vol smart.

De Quantum Light Breath meditatie van Jeru Kabal, vindt in 2019 eenmaal in de maand op dinsdagavond plaats. Er is geen verplichting om elke avond mee te doen, je kunt je per keer opgeven. Voor deze mooie vorm van ademmeditatie is meditatie ervaring niet nodig.

Waar: Ouroboros – Natuurlijk
Koningsweg 27
9731AP Groningen
Wanneer: Op aanvraag
Prijs: €7,50
Matjes en kussentjes zijn aanwezig, neem zelf een warm plaid, dikke sokken en eventueel een flesje water mee.

Wil je meedoen, meld je van te voren hier aan of stuur een bericht naar 06 5110 7741.

 

Detox- en Yoga 5-daagse     9 t/m 13 oktober 2022 en 16 t/m 20 april 2023

Begeleiding door Myrthe van der Pol en Irma van Dort.

Detoxen; waarom?sapje wijnglas
• Het is tijd voor verandering
• Je wilt wat gewicht verliezen
• Je wilt oude patronen doorbreken
Onze detox-yoga kuur biedt je de gelegenheid om een paar dagen tijd voor jezelf te creëren en bestaande (voedings) gewoontes te veranderen.

Voor een goede reiniging, is naar binnen keren een belangrijk element. Om dit te bereiken, zijn er elke dag meerdere yoga- en meditatie momenten, waar je vrijblijvend aan mee kunt doen.

Er wordt veel aandacht gegeven aan gezonde voeding, afgestemd op jouw leefwijze.sauna
Daarnaast bieden we verschillende vormen van reiniging aan:
Leempakkingen    Hydrotherapie    Massages       Darmreiniging      Olie spoelingen   Sauna

Na deze kuurperiode, voel je je vitaler en zal je met een frisse blik naar je (eet)gewoontes kijken.

Vroegboek korting tot 31 januari geeft € 50 korting.

Alle behandelingen, yoga- en meditatiemomenten zijn inbegrepen in de prijs. Het is mogelijk om 3 behandelingen te declareren bij je zorgverzekeraar, afhankelijk van je aanvullende verzekering.

Lees hier  meer informatie.