leshvna klein

Activiteiten door Ouroboros Natuurlijk Gezond

Op deze pagina kan je lezen welke activiteiten door mij georganiseerd worden, al dan niet in samenwerking met mooie andere mensen.

Agenda

Boost je gezondheid met 9 etherische oliën: 10 september 2022

Healing meditatie: 5 dinsdagavonden van 20 september tot 25 oktober

Quantum light breath meditatie: 1x per maand

Basis cursus masseren: 24 september 2022

Detox Yoga 5 daagse: 9 tm 13 oktober 2022  16 tm 20 april 2023

Twee daagse workshop masseren met warme edelstenen en etherische oliën: 5+6 november 2022

Maak je eigen natuurlijke verzorgingsproducten: 19 november 2022

 

 

Leer 9 etherische oliën gebruiken in het dagelijks leven.

Datum:      10 september 2022       

Prijs:          € 90, inclusief het maken van een verzorgende olie voor eigen gebruik

Geur is heel sterk gekoppeld aan herinneringen. Als je bijvoorbeeld een geur ruikt uit je jeugd, komen er gelijk herinneringen en gevoelens omhoog.lavendel vergroot

Van dit mechanisme kan gebruik gemaakt worden bij de toepassing van aromatische oliën.

Het inzetten van etherische oliën om het lichaam weer in balans te brengen, is een heel eenvoudige, maar zeer doeltreffende methode.

Etherische oliën zijn opgebouwd uit heel kleine lipofiele, vluchtige moleculen, waardoor ze een grote bewegingsvrijheid hebben. Zijn ze eenmaal door de huid opgenomen, dan worden ze vanuit de bloedcirculatie opgenomen en vervoerd door het hele lichaam. De werking is dus heel breed omvattend. De werking vindt dus niet alleen plaats via de geursensoren maar ook via de orgaansystemen binnen in het lichaam.

 In deze workshop worden 9 etherische oliën behandeld:

jeneverbes                   grove den                    rozemarijn

tea tree                       mandarijn                      citroen

lavendel                       sinaasappel                  marjolein

Daarnaast worden 4 verschillende vette plantenoliën besproken:

jojoba olie                    amandel olie

olijf olie                        sesam olie

Deze vette plantenoliën kunnen dienen als basisolie om een huid- of massageolie te maken.

grove den kleinIn de workshop beginnen we met het bespreken van de werking van de verschillende etherisch oliën, hoe ze bij verschillende klachten ingezet kunnen worden en op welke manieren dat mogelijk is.

En natuurlijk wordt veel aandacht besteed aan het maken van een massage-olie, een verzorgende huidolie of een olie te verbetering van de weerstand en longfunctie. Tevens leer je hoe een aromatisch mengsel maakt ter verlichting van specifieke klachten om thuis toe te passen, bijvoorbeeld in een diffuser of aromabrandertje.

Deze dag gaan we dus heel praktisch aan de slag. Er wordt gewerkt met de verschillende oliën en aan het eind van de dag neem je een flesje zelfgemaakte verzorgende huidolie of een zelfgemaakte massage-olie mee naar huis.

 Accreditatie aangevraagd bij NWP

 

Healing meditatie vanuit de chackra’s 20-09-2022 t/m 25-10-2022

 Wat is er zo bijzonder aan deze vorm van meditatie die ik aanbied?

Bij mediteren denk je meestal aan “zitten op een meditatie kussentje en je hoofd leegmaken”. Van daar uit kom je in ontspanning en wordt je gezonder.

Niet eenvoudig, want het hoofd “moeten” leegmaken, geeft vaak juist veel onrust en gedachten.

In de Healing meditaties die ik geef, zal je merken dat door het in beweging zetten van de energiecentra van de chackra’s, er veel minder afleiding in hoofd ontstaat, omdat de focus op je lichaam en de daarbij behorende energiesystemen gericht is.

Hierdoor kunnen blokkades opgeruimd worden en ga je je energieker voelen. Het gaat er dus niet om dat je zo stil mogelijk bent en passief op je kussentje zit. Je leert naar binnen keren om van daaruit actief bezig te gaan met je energiesysteem.

 In het toepassen van deze healing meditatie benut je jouw zelfherstellend vermogen en de natuurlijkheid waarmee energie zich door en om het lichaam beweegt, door gebruik te maken van de chackra’s.

Wat zijn chackra’s.

chackra websiteDe chakra’s zijn energiepunten in het lichaam, die je kunt zien als de motoren die jouw systeem draaiende houden. Geblokkeerde energie heeft invloed op onze vitaliteit, gezondheid en ons emotioneel en psychisch functioneren.

Elk chakra heeft een ander werkingsveld in het lichaam en is verbonden aan specifieke thema’s. Door het bewustzijn te vergroten over het functioneren van onze chakra’s en de thema’s die eraan verbonden zijn, komen we veel te weten over ons functioneren in het dagelijks leven.

De informatie die ik je geef over de chackra’s kan je meenemen in de meditatie vormen tijdens de healing meditaties. Je zal merken dat je een positieve invloed kunt uitoefenen met behulp van deze meditatie, waardoor je jouw eigen gezondheid kunt stimuleren. Je kan steeds duidelijker waarnemen hoe jouw lichaam en geest reageren op prikkels uit de buitenwereld. Oude patronen worden helder en kunnen worden losgelaten en vervangen door datgene waar je wezenlijk naar verlangt.

De Healing meditaties

De Healing meditaties bestaan uit telkens een serie van 5 avonden, waarin een bepaald thema uitgediept wordt.

 Het is vooral een heel praktische vorm van mediteren, met telkens achtergrond informatie, gekoppeld aan meditaties die helend werken op het betreffende thema en de bijbehorende chackra’s.

Introductie serie

De eerste serie staat op zichzelf en is een introductie op deze vorm van mediteren.

 In deze 5 avonden van de eerste serie wordt er achtergrond informatie gegeven over alle 7 chackra’s waarmee gewerkt wordt. Elke avond worden er healing meditaties geleerd die betrekking hebben op de 7 verschillende chackra’s. De laatste avond komen meditaties aan bod die verbindend werken op de verschillende chackra’s onderling, waarmee het helende effect op het op je energiesysteem vergroot wordt. Deze introductie serie laat je kennis maken met de basis van de healing meditaties en van daaruit kan je besluiten om mee te doen aan de vervolg series.

Vervolg series

In de vervolg series worden er verschillende thema’s uitgediept.

Je leert op een dieper nivo je chackra’s positief te beïnvloeden. Het is een doorgaande groep, waarin elke serie meer inzicht geeft over patronen die je hebt opgedaan in je leven en krijg je tools om daar zelf mee aan de gang te gaan door de geleerde healing meditaties toe te passen.

In elke serie bied ik een stuk theoretische achtergrond over het betreffende thema en de chackra’s die daaraan gekoppeld zijn. We gaan we aan de slag met het voelen en ervaren van wat jouw chakra’s je te zeggen hebben. Leren luisteren naar de taal van je lichaam vormt het begin van een magische reis door de lagen van jouw Zelf.

 

Resultaat:
De Healing meditaties geven ondersteuning om meer in contact te komen met jouw persoonlijke flow en innerlijke wijsheid. Door deze vorm van meditatie raak je bekend met het chakrasysteem vanuit de theorie en de ervaring. Je bewustzijn over jouw intuïtieve waarneming vergroot zich en je raakt geoefend om deze waarneming in te zetten, om informatie te verkrijgen over zowel je eigen energiesysteem, als dat van een ander. Dit ten behoeve van het laten stromen van de energie, zodat je lichaam meer in balans kan komen en nieuwe mogelijkheden zich kunnen openen.

Je verdiept je op het gebied van bewustzijn, meditatie en energieleer – voor jezelf en eventueel ook in het werken met anderen. De meditaties en energie-oefeningen bieden de mogelijkheid om je bewustzijn te ontplooien. Dit heeft als effect dat je je vitaler, wakkerder en meer levend voelt. Je kunt je meer verbinden met dat wat jij vorm wilt geven in dit leven.

De meditaties die je leert, zijn makkelijk toe te passen in je dagelijks leven.

Als je werkt met cliënten, kunnen de geleerde meditatie oefeningen een waardevolle aanvulling zijn: inzicht bij je cliënt in het ontwikkelingsnivo en waar blokkades bij je cliënt zitten. Je kunt samen met de cliënt meditaties doen om de energieblokkades op te ruimen.

Samengevat witte boedha

  • Introductie serie waarin je contact leert maken met je chackra’s en de daaraan gekoppelde thema’s. In deze serie leer je de basis van de healing meditatie en hoe je daarmee je opgeslagen blokkades van je chackra’s positief kunt beïnvloeden.
  • Je krijgt kennis van de chakra’s en je gaat ervaren hoe zij in jouw lichaam functioneren en waar eventueel blokkades zich bevinden.
  • Je krijgt veel praktische oefeningen om de energiestromingen in jouw lichaam waar te nemen en te beinvloeden.
  • Je leert verbanden kunnen leggen tussen vroege (kind)ontwikkelingen en gedragspatronen die je nu nog in stand houdt.
  • Door bovenstaande ontstaat er verdieping van je zintuiglijke waarneming
  • In totaal worden er 12 thema’s uitgediept.
  • Elke serie bestaat uit 5 avonden van 2 uur.

In de loop van het langer beoefenen van deze vorm van meditatie, zal je merken dat je fijngevoeliger gaat worden voor de energiesystemen in je lichaam. Maar ook word je fijngevoeliger voor de externe wereld en welk effect deze op jou heeft.

Introductieserie:

Waar:            Ouroboros – Natuurlijk

                      Koningsweg 27

                     9731AP Groningen

Wanneer: 5 dinsdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur      

20 + 27 september 2022

4 + 18 + 25 oktober 2022

Kosten:   € 90

Om je op te geven of als je meer informatie wilt klik hier https://www.ouroboros-natuurlijk.nl/contact of bel me op 06 5110 7741

De introductie serie zal ik meerdere malen aanbieden, dus als je deze serie niet kunt, dan kan je bij mij aangeven dat je geïnteresseerd bent en zal ik je benaderen voor een volgende introductie serie.

 

 

 

Quantum Light Breath meditatie volgens Jeru Kabal

Voor deze mooie manier van adem meditatie is geen ervaring op het gebied van meditatie nodig. In deze begeleide meditatie worden we meegenomen door Jeru Kabal in het rond maken en verbinden van de ademhaling. Door deze speciale manier van ademen, krijg je extra zuurstof in je systeem, wat reinigend uitwerkt.
Juist voor mensen die moeite hebben om op een ontspannen of juiste manier te ademen, mensen die vaak in de knoop komen door op de ademhaling te letten, mensen die moeite hebben om diep door te ademen, is deze vorm van ademmeditatie heel bevrijdend.zee met regenboog

De diepe en verbonden ademhaling (die niet lijkt op rebirthing) kan oude emoties en verstoringen die in ons lichaam opgeslagen zijn, naar boven halen. Door het ademen wordt, wat opgeslagen is, gemakkelijker vrijgemaakt en nog belangrijker eenvoudigweg losgelaten. Aan wat er vrij komt geef je geen aandacht, het is er gewoon. Het heeft niets met het heden te maken. Je leert door de ademhaling de aandacht steeds weer opnieuw liefdevol terug te brengen naar het hier en nu.

Ik heb ervaren dat door regelmatig deze vorm van ademmeditatie te doen, ik in het dagelijks leven makkelijker met ongemakken, vastzittende emoties kan omgaan. Door terug te gaan met mijn focus op de verbonden ademhaling, en daardoor mijn lichaam van extra zuurstof te voorzien, kan ik makkelijke loslaten, letterlijk wat vastzit los ademen.

Mijn oma zei het al: een zucht geeft lucht,aan een hart vol smart.

De Quantum Light Breath meditatie van Jeru Kabal, vindt in 2019 eenmaal in de maand op dinsdagavond plaats. Er is geen verplichting om elke avond mee te doen, je kunt je per keer opgeven. Voor deze mooie vorm van ademmeditatie is meditatie ervaring niet nodig.

Waar: Ouroboros – Natuurlijk
Koningsweg 27
9731AP Groningen
Wanneer: 8 september, 6 oktober, 3 november, 1 december 2022
Prijs: €7,50
Matjes en kussentjes zijn aanwezig, neem zelf een warm plaid, dikke sokken en eventueel een flesje water mee.

Wil je meedoen, meld je van te voren hier aan of stuur een bericht naar 06 5110 7741.

 

Leren masseren

Datum:     24 september 2022

Prijs:          € 80,-bijscholing koppels geknipt

De helende kracht van aanraken is ons allemaal wel bekend. Vindt je het leuk om te leren masseren, zodat je je partner, kinderen of vrienden zou kunnen trakteren op een fijne ontspannende massage? Schrijf je dan in voor deze laagdrempelige workshop.

Je hoeft geen kennis van massage te hebben, in deze basis cursus leer je hoe je met eenvoudige grepen de rug en nek/schouders kunt ontspannen.

Door de speciale massagetechniek die ik ontwikkeld heb, leer je om gespannen spieren uit te nodigen weer flexibel te worden. Tevens zal er ook aandacht besteed worden aan het belang van een goede ademhaling, wat ook helpt om meer ontspanning in je lichaam te kunnen ervaren. Heilzaam voor als je masseert, maar zeker ook als je gemasseerd wordt.

Neem je partner, vriend of vriendin mee, dan kan je leren hoe je elkaar een heerlijke massage kunt geven. Maar ook als je alleen komt, ben je van harte welkom. We zorgen voor een even aantal deelnemers, zodat iedereen goed aan bod kan komen met het oefenen en het ervaren.

We werken met kleine groepen van maximaal 12 deelnemers, dus geef je tijdig op.

 

 

Detox- en Yoga 5-daagse     9 t/m 13 oktober 2022 en 16 t/m 20 april 2023

Begeleiding door Myrthe van der Pol en Irma van Dort.

Detoxen; waarom?sapje wijnglas
• Het is tijd voor verandering
• Je wilt wat gewicht verliezen
• Je wilt oude patronen doorbreken
Onze detox-yoga kuur biedt je de gelegenheid om een paar dagen tijd voor jezelf te creëren en bestaande (voedings) gewoontes te veranderen.

Voor een goede reiniging, is naar binnen keren een belangrijk element. Om dit te bereiken, zijn er elke dag meerdere yoga- en meditatie momenten, waar je vrijblijvend aan mee kunt doen.

Er wordt veel aandacht gegeven aan gezonde voeding, afgestemd op jouw leefwijze.sauna
Daarnaast bieden we verschillende vormen van reiniging aan:
Leempakkingen    Hydrotherapie    Massages       Darmreiniging      Olie spoelingen   Sauna

Na deze kuurperiode, voel je je vitaler en zal je met een frisse blik naar je (eet)gewoontes kijken.

Vroegboek korting tot 15 augustus voor oktober 2022 en tot 15 januari voor april 2023 geeft € 50 korting.

Alle behandelingen, yoga- en meditatiemomenten zijn inbegrepen in de prijs. Het is mogelijk om 3 behandelingen te declareren bij je zorgverzekeraar, afhankelijk van je aanvullende verzekering.

Lees hier  meer informatie.

 

Tweedaagse Warme edelsteen massage met etherische oliën

Datum:      5 en 6 november 2022       massage zeepstenen

Prijs:           € 200 voor 2 dagen, inclusief lesmateriaal en het maken van 2 aromatisch mengsels.

Iedereen die wel eens gemasseerd is, kent het weldadige effect van de aanraking. De juiste keuze van een etherische olie kan het effect van de massage extra verdiepen op zowel fysiek als emotioneel- en mentaal gebied. Als daarnaast ook warme edelstenen gebruikt worden, wordt de werking van de massage extra verdiept. Door deze combinatie kunnen er effecten op een dieper niveau ontstaan, die met een gewone massage niet bereikt kunnen worden. 

Ben je geïnteresseerd in edelstenen en etherische oliën?

In deze twee daagse bijscholing, wordt de werking van zeven verschillende edelsteensoorten besproken. Je leert hoe je deze kunt inzetten op diverse aspecten van de gezondheid en daarmee op zowel fysiek als emotioneel nivo ondersteunend kunt werken. En natuurlijk leer je verschillende technieken om te masseren met deze mooie krachtige stenen.

eth olieDaarnaast wordt de werking van acht verschillende etherische oliën besproken en welke aromatische mengsels je kunt maken om de werking van de verschillende edelstenen tijdens de massage, te versterken of milder te maken.

In deze twee daagse gaan we vooral praktisch aan de slag. Beide dagen krijg je een stukje theorie over de edelstenen en etherische oliën. Daarna gaan we bij elkaar aan de slag om te leren masseren met de edelstenen. Beide dagen maak je een aromatisch mengsel in combinatie met de edelstenen waarmee je gemasseerd wilt worden.

Om genoeg aandacht aan iedereen te kunnen geven, zal de groep bestaan uit maximaal 12 deelnemers, geef je dus tijdig op.

 

 

Maak je eigen natuurlijke verzorgingsproducten

Datum: 19 november 2022

Prijs: € 95,- inclusief 2 eigen gemaakte verzorgingsproducten

Ben je ook klaar met alle toevoegingen die in onze huidverzorgings producten zitten? calendulaIn feite is het zo, dat wat je op je lichaam smeert, pas gezond is als je het ook zou kunnen eten.
Via onze huid komen er vaak allerlei stoffen ons lichaam binnen, dus waarom zou je er niet voor zorgen dat er in elk geval ook gezonde stoffen via je huid naar binnen mogen komen?
Maak in deze leuke praktische workshop kennis met verschillende grondstoffen waarmee je zelf natuurlijke huidverzorgings producten kunt maken.
Je leert gebruik maken van cocosvet, hydrolaten, verzorgende plantenoliën, natrium bicarbonaat, natuurlijke emulgator, heilzame leem ed om op een gezonde manier je verzorgingsproducten te maken. Huidverzorging die zo natuurlijk is en zó lekker ruikt, dat het om op te eten is!

Tevens worden er ook 6 etherische oliën besproken die gebruikt kunnen worden voor het maken van deodorant, gezichtsreiniger, gezichtscrème,gezichtsmasker, huidspray, voetverzorging etc. Je leert de werking en de heerlijke geur kennen van deze oliën en hoe je ze kunt gebruiken in een huidverzorgings product.

masker kleinIn deze workshop gaan we dus lekker praktisch aan de slag met het maken van een verzorgingsproduct.
In de tussentijd is er ook de mogelijkheid om een zelfgemaakt gezichtsmasker uit te proberen, waarbij je leert kiezen uit de verschillende soorten heilzame leem met toevoeging van een heerlijk ruikende olie.

Aan het eind van de dag zal je stralend en heerlijk geurend huiswaarts keren.