Meditatie

Als we ons bewust worden van
onze kwaliteiten en het zelfvertrouwen opbouwen om hieraan uitdrukking
te geven, kunnen we een betere wereld creëren.
-Daila Lama-

Iedereen weet dat mediteren een positief effect heeft op lichaam en geest. Maar waardoor ontstaat dat positieve effect nu werkelijk? We weten allemaal dat (langdurige) stress ons uit ons centrum weghaalt en dat ontspannen een soort van levensbehoefte is om gezond te zijn. Wat is de rol van meditatie daarin?boedha
Meditatie biedt een ingang naar het volledig aanwezig kunnen zijn in je lichaam en daarin eenheid te ervaren. Meditatie is een beweging naar binnen waardoor er meer verbinding gevoeld kan worden tussen lichaam, gevoel, denken en je essentie. Het geeft je meer bewustzijn voor het dagelijks leven en het daarin spiritueel aanwezig kunnen zijn. Je ervaart dat je één geheel bent èn deel bent van het grote geheel.

Door regelmatig te mediteren kan er een steeds diepere rust ontstaan, waarin je je meer verbonden gaat voelen met jezelf en je omgeving. Dit helpt meer bewustzijn op te bouwen over wie je bent en over de patronen die je hebt opgebouwd. Je leert je voller te verbinden met je kwaliteiten en daardoor met je levensrichting. Energie gaat vrijer stromen. Echter, we hebben allemaal plaatsen in ons lichaam waar de energie geblokkeerd is. Een energie blokkade heeft invloed op onze vitaliteit, gezondheid en ons emotioneel en psychisch functioneren.

chackra website 

Chackra meditatie

In de vorm van meditatie die ik aanbied wordt er gewerkt met de chackra’s.De chackra’s zijn energiepunten in het lichaam, die je kunt zien als energie motoren die jouw systeem draaiende houden. Elk chackra heeft een ander werkingsveld in het lichaam en is verbonden aan specifieke thema’s. Door het bewustzijn te vergroten over het functioneren van onze chackra’s, komen we veel te weten over ons functioneren in het dagelijks leven. Oude patronen worden helder en kunnen worden losgelaten.
Je zal merken dat je een positieve invloed kunt uitoefenen op hoe jouw lichaam en geest reageren op prikkels uit de buitenwereld en dat je met behulp van deze meditatie, je eigen gezondheid kunt stimuleren.

Lees hier meer over de Healing meditaties met de chackra´s. De introductie serie wordt gegeven vanaf 4 maart 2019.

Quantum Light Breath meditatie

zee met regenboogEen andere vorm van meditatie die ik maandelijks aanbied is de Quantum Light Breath meditatie van Jeru Kabal. Door te ademen volgens de Quantum Light Breath, wordt het lichaam voorzien van extra zuurstof, van levensbelang voor onze gezondheid. Deze diepe en verbonden ademhaling zorgt voor het vrij maken van oude opgeslagen verstoringen in het onderbewuste. Tijdens het ademen worden verstoringen niet alleen vrij gemaakt, maar in de ademhaling ook losgelaten. Door regelmatig Quantum Light Breath meditaties te doen, ga je merken dat je ademhaling een uitstekend hulpmiddel is om in het dagelijks leven steeds meer in het hier en nu te kunnen leven. Dat je problemen, oude pijnen, verstorende herinneringen kunt weg ademen door je lichaam liefdevol de zo nodige zuurstof te geven.

Lees hier meer over de Quantum Light Breath meditatie die ik geef en de datums wanneer je mee kunt doen.De adem meditatie is elke eerste dinsdag van de maand vanaf 5 februari 2019.