leshvna klein

Wokshop Boost je gezondheid met 9 etherische oliën 10 september 2022

Leer 9 etherische oliën gebruiken in het dagelijks leven.

Datum:      10 september 2022       

Prijs:          € 90, inclusief het maken van een verzorgende olie voor eigen gebruiklavendel vergroot

Geur is heel sterk gekoppeld aan herinneringen. Als je bijvoorbeeld een geur ruikt uit je jeugd, komen er gelijk herinneringen en gevoelens omhoog.

Van dit mechanisme kan gebruik gemaakt worden bij de toepassing van aromatische oliën.

Het inzetten van etherische oliën om het lichaam weer in balans te brengen, is een heel eenvoudige, maar zeer doeltreffende methode.

Etherische oliën zijn opgebouwd uit heel kleine lipofiele, vluchtige moleculen, waardoor ze een grote bewegingsvrijheid hebben. Zijn ze eenmaal door de huid opgenomen, dan worden ze vanuit de bloedcirculatie opgenomen en vervoerd door het hele lichaam. De werking is dus heel breed omvattend. De werking vindt dus niet alleen plaats via de geursensoren maar ook via de orgaansystemen binnen in het lichaam.

 In deze workshop worden 9 etherische oliën behandeld:

jeneverbes                   grove den                    rozemarijn

tea tree                       mandarijn                      citroen

lavendel                       sinaasappel                  marjolein

Daarnaast worden 4 verschillende vette plantenoliën besproken:

jojoba olie                    amandel olie

olijf olie                        sesam olie

Deze vette plantenoliën kunnen dienen als basisolie om een huid- of massageolie te maken.

grove den kleinIn de workshop beginnen we met het bespreken van de werking van de verschillende etherisch oliën, hoe ze bij verschillende klachten ingezet kunnen worden en op welke manieren dat mogelijk is.

En natuurlijk wordt veel aandacht besteed aan het maken van een massage-olie, een verzorgende huidolie of een olie te verbetering van de weerstand en longfunctie. Tevens leer je hoe een aromatisch mengsel maakt ter verlichting van specifieke klachten om thuis toe te passen, bijvoorbeeld in een diffuser of aromabrandertje.

Deze dag gaan we dus heel praktisch aan de slag. Er wordt gewerkt met de verschillende oliën en aan het eind van de dag neem je een flesje zelfgemaakte verzorgende huidolie of een zelfgemaakte massage-olie mee naar huis.

 Accreditatie aangevraagd bij NWP