Meditatie

Als we ons bewust worden van
onze kwaliteiten en het zelfvertrouwen opbouwen om hieraan uitdrukking
te geven, kunnen we een betere wereld creëren.
-Daila Lama-

Iedereen weet dat mediteren een positief effect heeft op lichaam en geest. Maar waardoor ontstaat dat positieve effect nu werkelijk? We weten allemaal dat (langdurige) stress ons uit ons centrum weghaalt en dat ontspannen zijn toch een soort van levensbehoefte is om gezond te zijn. Wat is de rol van meditatie daarin?boedha

Meditatie biedt een ingang naar het volledig aanwezig kunnen zijn in je lichaam en daarin eenheid te ervaren. Meditatie is een beweging naar binnen waardoor je na verloop van tijd meer verbinding kunt gaan ervaren tussen lichaam, gevoel, denken en je essentie. Het geeft je meer bewustzijn voor het dagelijks leven en het daarin werkelijk aanwezig kunnen zijn.

Je ervaart dat je één geheel bent èn ook deel bent van het grote geheel.

Echter, we hebben allemaal plaatsen in ons lichaam waar de energie geblokkeerd is of niet goed doorstroomd, op fysiek of op emotioneel nivo. Deze verminderde doorstroming heeft invloed op onze vitaliteit, gezondheid en ons emotioneel en psychisch functioneren. Door regelmatig te mediteren kan er een steeds diepere rust ontstaan, waarin je je meer verbonden gaat voelen met jezelf en je omgeving. Dit helpt meer bewustzijn op te bouwen over wie je bent en over de patronen die je hebt opgebouwd. Je leert je voller te verbinden met je kwaliteiten en daardoor met je levensrichting. Energie gaat vrijer stromen, ademhaling kan zich meer verdiepen en levenslucht kan beter ingenomen worden.

Tijdens de consulten in mijn praktijk, maak ik vaak gebruik van ademhalingsoefeningen en korte Healing meditaties. Hierdoor kan je ervaren, dat je zelfsturend kunt zijn in het verbeteren van de ademhaling, dat een rustmoment zoveel meer ontspanning kan geven dan je zou denken en dat je door een Healing meditatie kunt voelen dat het lichaam beter in balans komt.

 

chackra website Healing meditatie / Chackra meditatie

In de Healing meditatie die ik aanbied wordt er gewerkt met de zeven chackra’s. Elk chackra heeft een specifiek energieveld in het lichaam en is verbonden aan specifieke thema’s.

Tijdens de modules van de Healing meditaties wordt het bewustzijn vergroot over het functioneren van onze chackra’s, Je leert om de energievelden van de chackra'sin te zetten om jezelf te helen. Door de meditaties worden oude patronen helder, door de inzichten kan er worden losgelaten en komt er ruimte in je systeem voor wat nieuws.
Je zal merken dat je een positieve invloed gaat ervaren op hoe jouw lichaam en geest reageren op prikkels uit de buitenwereld en dat je met behulp van deze meditatie, je eigen gezondheid kunt stimuleren.

Lees hier meer over de Healing meditaties met de chackra´s.

 

Quantum Light Breath meditatie

zee met regenboogEen andere vorm van meditatie die ik maandelijks aanbied is de Quantum Light Breath meditatie van Jeru Kabal. Door te ademen volgens de Quantum Light Breath, wordt het lichaam voorzien van extra zuurstof, van levensbelang voor onze gezondheid. Over het algemeen halen veel mensen te oppervlakkig, te hoog en te snel adem, waardoor we feitenlijk chronisch niet genoeg zuurstof binnen krijgen.

Voor elke cel in ons lichaam is zuurstof van levensbelang om goed te kunnen functioneren. Tijdens de diepe en verbonden ademhaling merk je duidelijk effect van de inname van meer zuurstof. De verbonden ademhaling zorgt voor het vrij maken van oude opgeslagen verstoringen in het onderbewuste. Tijdens het ademen worden verstoringen niet alleen vrij gemaakt, maar in de ademhaling ook losgelaten. Door regelmatig Quantum Light Breath meditaties te doen, ga je merken dat je ademhaling een uitstekend hulpmiddel is om in het dagelijks leven steeds meer in het hier en nu te kunnen leven. Dat je problemen, oude pijnen, verstorende herinneringen kunt weg ademen door je lichaam liefdevol de zo nodige zuurstof te geven.

Lees hier meer over de Quantum Light Breath meditatie die ik geef en de datums wanneer je mee kunt doen.De adem meditatie is tweemaal in de maand op donderdagavond.