Meditatie

Als we ons bewust worden van
onze kwaliteiten en het zelfvertrouwen opbouwen om hieraan uitdrukking
te geven, kunnen we een betere wereld creëren.
-Daila Lama-

Iedereen weet dat mediteren een positief effect heeft op lichaam en geest. Maar waardoor ontstaat dat positieve effect nu werkelijk? We weten allemaal dat (langdurige) stress ons uit ons centrum weghaalt en dat ontspannen zijn toch een soort van levensbehoefte is om gezond te zijn. Wat is de rol van meditatie daarin?boedha

Meditatie biedt een ingang naar het volledig aanwezig kunnen zijn in je lichaam en daarin eenheid te ervaren. Meditatie is een beweging naar binnen waardoor je na verloop van tijd meer verbinding kunt gaan ervaren tussen lichaam, gevoel, denken en je essentie. Het geeft je meer bewustzijn voor het dagelijks leven en het daarin werkelijk aanwezig kunnen zijn.

Je ervaart dat je één geheel bent èn ook deel bent van het grote geheel.

Echter, we hebben allemaal plaatsen in ons lichaam waar de energie geblokkeerd is of niet goed doorstroomd, op fysiek of op emotioneel nivo. Deze verminderde doorstroming heeft invloed op onze vitaliteit, gezondheid en ons emotioneel en psychisch functioneren. Door regelmatig te mediteren kan er een steeds diepere rust ontstaan, waarin je je meer verbonden gaat voelen met jezelf en je omgeving. Dit helpt meer bewustzijn op te bouwen over wie je bent en over de patronen die je hebt opgebouwd. Je leert je voller te verbinden met je kwaliteiten en daardoor met je levensrichting. Energie gaat vrijer stromen, ademhaling kan zich meer verdiepen en levenslucht kan beter ingenomen worden.

Tijdens de consulten in mijn praktijk, maak ik vaak gebruik van ademhalingsoefeningen en korte Healing meditaties. Hierdoor kan je ervaren, dat je zelfsturend kunt zijn in het verbeteren van de ademhaling, dat een rustmoment zoveel meer ontspanning kan geven dan je zou denken en dat je door een Healing meditatie kunt voelen dat het lichaam beter in balans komt.

 

De meditaties die ik geef zijn:

Healing meditatie

Quantum Light Breath meditatie