Tantra, helende intimiteit

beeldje shakti shiva linksomTantra staat voor ruimte geven aan alles wat zich in je aandient en voor bewustzijn over je innerlijke beweging. Zodra je kunt leven vanuit deze visie, zal je merken dat er meer vrijheid in je leven ontstaat.

In de Tantra streeft ik ernaar om je door volle ervaring, het leven te laten omhelzen. Op deze weg leer je genieten van je zintuigen, verlangens en gevoelens. Je leert je te richten op verruiming en verfijning van je bewustzijn, wat bereikt kan worden door dynamisch en zintuiglijk in het leven te staan.

Door bezig te zijn met Tantra, kan je leren je levensenergie weer vrij te laten stromen, uit je hoofd en weer thuiskomen in je lijf. Ons lichaam is de tempel waar alle dingen tot rust mogen komen, en van waaruit de levensenergie gevoed kan worden.

Een belangrijk motto binnen de Tantra is: “Het verlangen mag er zijn, maar hoeft niet ingevuld te worden”. Dit kan te maken hebben met verlangens op velerlei gebieden, maar is vaak het sterkst te voelen in seksuele energie. In Tantra leer je je seksuele energie te kanaliseren, waardoor je je vrij kunt voelen in intimiteit.

Tantra is een manier van leven, die verrijking kan geven. Het hartcentrum is hiervoor heel belangrijk. Door de verbindende kracht van liefde, bereiken alle dingen uiteindelijk connectie en volledigheid. Als de hart-energie vrij kan stromen, kan de verbindende kracht van liefde vrij stromen.

Wat betekent het als je jezelf in het hart kan centreren? Het leidt ertoe dat je jouw lichaam en je behoeften kunt voelen. Als je zover bent dat je het aandurft je behoeften en verlangens te voelen, kan je ze erkennen. Dit betekent dat je daarmee jezelf erkent, in alles wat je bent en voelt.

hart

Dit houdt in dat als we gecentreerd zijn in ons hartcentrum, we onze wijsheid belichamen, door niet blind overtuigingen aan te nemen zonder ze te toetsen aan de waarheid van ons lichaam. Het betekent dat we de totaliteit van het leven kunnen benaderen met mildheid en liefde.

Als wilt ervaren wat Tantra voor jou kan betekenen…. In mijn praktijk houd ik mij met Tantra bezig door het geven van Tantra massages en het aanbieden van adviezen met betrekking tot intimiteit.

Dit kan voor koppels die hun relatie willen verbeteren, maar zeker voor iedereen die op zoek is naar het pad van intimiteit en verbinding met zichzelf en de ander.

 

Op aanvraag kan ik Tantra workshops (massages, meditaties) verzorgen.

 

Sinds ik mij vanaf 2006 ben gaan bezig houden met het pad van Tantra, is mijn leven bewuster, rijker en liefdevoller geworden.

"Hoe meer je in seksueel, emotioneel en spiritueel opzicht vervuld bent, des te meer energie en vreugde je zult hebben om te delen met iedereen in je leven"

  - Rachel Abrams -

Sarah Kingma heeft van mij een tantramassage ontvangen en daar een mooie vlog over gemaakt.Hier haar reactie:Mijn naam is Sarah Kingma en ik heb MS. Door deze chronische ziekte ben ik veel uitdagingen tegengekomen in mijn leven waaronder ook het al dan niet langer kunnen genieten van seksualiteit. Door mijn grote netwerk op social media ben ik erachter gekomen dat ik hier niet de enige in ben. Samen met EasyToys heb ik een serie opgenomen; “Sarah’s Uitdaging” waarin ik samen met lotgenoten in gesprek ga over seks en seksualiteit bij het hebben van een fysieke uitdaging om zo elkaar te steunen en inspireren. Een tantrische massage kon uiteraard niet uitblijven en hiervoor ben ik bij Irma geweest. Een fantastische ervaring waarvan ik hoop dat ook anderen het een kans gaan bieden want er is zoveel meer mogelijk dan dat wat we in de media zien en wat de meeste mensen ’normaal’ vinden. Check de volgende link wanneer je benieuwd bent naar mijn ervaringen en doe vooral je voordeel ermee!”  

Als je meer wilt weten over wat mijn visie is op tantra en hoe ik tantra toepas, kijk dan deze vlog: