tantra seek love blauw

Detox- en yoga 5- daagse, 15 tm 19 maart 2020

Schoon en energiek het voorjaar in!
Detox- en yoga 5-daagse in Gelderland
Beleef een 5 daagse meditatie-detox reis om opgeladen het voorjaar in te gaan.

sapje wijnglas

Na het sucses van vorig jaar, bieden we voor de 5e keer een Detox 5-daagse aan voor 2020.

Begeleiding door natuurgeneeskundig therapeuten:
Irma van Dort en Mark van der Galiën.

        Reinigen; waarom?
Detox betekent ontgiften. Een detox kuur is een reinigingsmethode met als doel: het handhaven van gezondheid of het voorkómen van ziekte.
Ons lichaam kan op verschillende manieren vervuild raken. Een deel van de vervuiling ontstaat door de normale celstofwisseling van ons lichaam. In een gezonde situatie kan ons lichaam deze afvalstoffen zelf afvoeren, maar soms wordt de afvoer van de gifstoffen belemmerd en kan dat aanleiding geven tot verschillende ongemakken en kwalen.

Een reinigingskuur kan helpen om het lichaam te ontdoen van belastende gifstoffen. Wij besteden in deze detoxkuur aandacht aan het beter functioneren van de uitscheidingsorganen -onder andere door bitterzout en klysma's- waardoor het lichaam ook na de reiniging, zichzelf beter kan schoonhouden. Hierdoor is er vrijwel direct merkbaar resultaat; de vitaliteit en fysieke conditie verbetert en kwalen als vermoeidheid, slecht slapen, hoofdpijn, huidproblemen, spijsverteringsproblemen, spier- en gewrichtsklachten verbeteren of verdwijnen zelfs.

Oorzaken van vervuiling:

Er zijn vele oorzaken waardoor het lichaam vervuild kan raken. Enkel hiervan zijn:wegwijzers klein

 • Verkeerde leefgewoontes:
  - Verkeerde voeding: te vet, te eiwitrijk, te veel suiker, gebruik van light producten, te weinig vezels;
  - Verkeerde eetgewoonten: te snel, te veel en te laat op de dag (de grootste maaltijd wordt vaak ‘s avonds gegeten);
 • Schadelijke stoffen uit de omgeving:
  - Lucht- en watervervuiling, vervuiling in vlees, zware metalen in vis, radioactieve stoffen en andere straling, kunstmatige geur-, kleur-, smaak- en reukstoffen, emulgatoren, broodverbeteraars, conserveringmiddelen;
 • Gebruik van stimulerende middelen:
  - Alcohol, drugs, koffie, energiedrankjes;
 • Een zwakke spijsvertering en / of verstoorde darmflora;
 • Verstoorde werking van de uitscheidingsorganen;
 • Veelvuldig gebruik van medicatie;
 • Ervaren van veel stress;

In eerste instantie worden de afvalstoffen opgeslagen in het onderhuidse bindweefsel, het vetweefsel, spieren en gewrichten. Hierdoor kan je klachten ontwikkelen als:

 • energietekort
 • frequente hoofdpijnenhoofdpijn
 • huidproblemen
 • spier- en gewrichtspijnen
 • verlaagde weerstand
 • stemmingswisselingen
 • depressiviteit
 • verhoogde stressgevoeligheid

Deze symptomen geven aan dat het tijd is voor een detox. Wanneer deze signalen genegeerd worden, zullen de klachten zich verdiepen en kunnen er ziektes ontstaan.

Regelmatig opschonen
Het lichaam schoonmaken van overtollige gifstoffen is dus geen overbodige luxe. In de detoxkuur die wij aanbieden, gaat de aandacht niet alleen uit naar het fysieke, maar ook naar de geest. Vanuit de natuurgeneeskunde gaan we uit van het holisme: lichaam en geest zijn één.

        Wat kan je verwachten?
Reinigen betekent schoonmaken en loslaten. In de vorm waarin wij de kuur aanbieden, wil dat zeggen dat je bewust tijdelijk minder tot niet eet. In die situatie is dan yogaruimte 2minder energie nodig om je spijsvertering aan te sturen, zodat de aandacht gericht kan worden op het opruimen en loslaten van wat je niet meer nodig hebt cq wat niet meer bij je hoort. Daarom hebben we dit jaar de yoga en meditatiemomenten die we aanbieden uitgebreid. Het is mogelijk om elke dag (naast het ochtend/ avond programma waarin yoga en meditatie zijn opgenomen) een extra yoga of meditatie uur te volgen, vrijblijvend.

De detoxkuur die wij aanbieden, werkt daarom niet alleen fysiek, maar ook emotioneel, mentaal en spiritueel door. Door overtollige gifstoffen los te laten, kan het zelfgenezend vermogen weer tot zijn recht komen en daardoor het lichaam gezond maken en de gezondheid in stand houden.
Een mooie bijkomstigheid kan zijn dat je tevens wat overtollig gewicht kan kwijtraken. Een reinigingskuur zorgt voor harmonisatie in je lichaam, waardoor ook tijdens de opbouw en zelfs nog na de kuur, het gewicht gereguleerd wordt.

Door een detoxkuur te doen, ben je bewust met je lichaam bezig. Hierdoor laat je zien dat je zelf de verantwoording neemt voor je gezondheid en je welbevinden.

Tijdens je verblijf worden er verschillende groepsactiviteiten aangeboden waar je aan kunt deelnemen. Dit zijn onder andere sauna, hydrotherapie,sauna meditatie, yoga, ademoefeningen, lever-flush, kleipakkingen en informatie over gezonde voeding na de detoxkuur.
Naast de groepsactiviteiten zijn er verschillende momenten waarin je persoonlijke aandacht krijgt in de vorm van coachingsgesprekken, massage en voedingsadviezen. Ook bestaat de mogelijkheid om een bloesemremedie te laten samenstellen en is er natuurlijk ruimte voor vrije tijd, ontspanning en wandelen.

Na deze kuurperiode voel je je frisser, kan je makkelijker een gezonder eetpatroon vasthouden en sta je bewuster in het leven.

        Wanneer en waar:
De detoxkuur wordt aangeboden van zondag 15 maart vanaf 16 uur tot en met donderdag 19 maart tot 14 uur in Centrum De Horst te Winterswijk

Het is een sfeervolle lokatie, midden in de natuur. Tijdens een wandeling kan je heerlijk je hoofd even laten doorwaaien, waarna je je lekker schoon en opgeruimd zal voelen. Er is voor maximaal 12 deelnemers een 1-perssoonskamer beschikbaar, met eigen douche en toilet op de kamer.De horst

Alle voeding en sappen die tijdens deze detoxkuur worden aangeboden, zijn biologisch en vers bereid

 

        Prijs:

De prijs van deze detoxkuur is € 650,-

Hierbij inbegrepen zijn verblijf, intake, massages, en alle aangeboden therapieën.

Bij aanmelding voor 15 januari 2020 geldt een vroegboek korting van €55,-. En betaal je slechts € 595,-

De intake en 2 lichaamsbehandelingen kan je declareren bij je zorgverzekeraar. Check hiervoor de voorwaarden mbt natuurgeneeskunde van je aanvullende verzekering.

 

        Opgave:
Opgeven kan hier.

Na opgave krijg je een uitgebreid vragenformulier toegestuurd. Naar aanleiding van dit vragenformulier bepalen we in overleg met jou, welke vorm van reinigen het beste bij je past.

Je krijgt 3 weken voorafgaand aan de kuur informatie toegestuurd hoe je het beste je voeding kunt aanpassen en afbouwen. Ook zullen er natuurgeneeskundige adviezen in opgenomen zijn met betrekking tot leefstijl en reinigingsmethodes waar je thuis al mee kunt beginnen.

Aan het einde van de kuurperiode geven we adviezen en informatie mee, om de opbouwdagen goed door te kunnen komen. Het is belangrijk om je veranderde eetpatroon, je zelfbewustzijn en mogelijk een andere visie op het leven, zolang mogelijk vast te kunnen houden om er zoveel mogelijk profijt van het hebben.

 

        Wie zijn wij?
website ik 2018

 Irma van Dort is ruim 25 jaar natuurgeneeskundig therapeut en heeft haar praktijk in Groningen. Ze is erkend Healing meditatie docent. Daarnaast is zij docent natuurgeneeskunde op verschillende HBO opleidingen en is zij stagedocent. Tevens heeft ze vele jaren ervaring met het begeleiden van reinigingsweken.

markMark van der Galiën is HBO docent natuurvoeding en fytotherapie (Sonnevelt Opleidingen en Hogeschool voor Natuurgeneeskunde Arnhem) en heeft een praktijk voor natuurgeneeskunde in Jubbega (Frl). Daarnaast is hij werkzaam als yogadocent.

www.markvandergalien.nl
06-24370472