tantra seek love blauw

Tantra, helende intimiteit

 beeldje shakti shivaTantra staat voor ruimte geven aan alles wat zich in je aandient en voor bewustzijn over je innerlijke beweging. Zodra je kunt leven vanuit deze visie, zal je merken dat er meer vrijheid in je leven ontstaat.

In de Tantra streeft ik ernaar om je door volle ervaring, het leven te laten omhelzen. Op deze weg leer je genieten van je zintuigen, verlangens en gevoelens. Je leert je te richten op verruiming en verfijning van je bewustzijn, wat bereikt kan worden door dynamisch en zintuiglijk in het leven te staan.

Door bezig te zijn met Tantra, kan je leren je levenslust weer vrij te laten stromen, uit je hoofd en weer thuiskomen in je lijf. Ons lichaam is de tempel waar alle dingen tot rust komen, en van waaruit de levensenergie gevoed kan worden.

Tantra is een manier van leven, die verrijking kan geven. Het hartcentrum is hiervoor heel belangrijk. Door de verbindende kracht van liefde bereiken alle dingen uiteindelijk connectie en volledigheid. Als de hart-energie vrij kan stromen, kan de verbindende kracht van liefde vrij stromen. 

Een belangrijk motto binnen de Tantra is: “Het verlangen mag er zijn, maar hoeft niet ingevuld te worden”. Dit kan te maken hebben met verlangens op velerlei gebieden, maar is vaak het sterkst te voelen in seksuele energie. In Tantra leer je je seksuele energie te kanaliseren, waardoor je je vrij kunt voelen in intimiteit.

 Wat betekent het als je jezelf in het hart kan centreren? Het betekent dat je jouw lichaam en je behoeften en emoties kan voelen en die gevoelens naar een plaats van wijsheid en begrip brengt. Het betekent dat je kunt afwegen wat voor gevolgen jouw acties voor anderen hebben, terwijl je toch een besef van je individuele zelf bewaart.hart

Dit alles betekent dat als we gecentreerd zijn in ons hartcentrum, we onze wijsheid belichamen, door niet blind overtuigingen aan te nemen zonder ze te toetsen aan de waarheid van ons lichaam. Het betekent dat we de totaliteit vanhet  leven kunnen benaderen met mededogen en liefde.

Als wilt ervaren wat Tantra voor jou kan betekenen…. In mijn praktijk houd ik mij met Tantra bezig door het geven van Tantra massages en het aanbieden van adviezen met betrekking tot intimiteit.

Dit kan voor koppels die hun relatie willen verbeteren, maar zeker voor iedereen die op zoek is naar het pad van intimiteit en verbinding met zichzelf en de ander.

Op aanvraag kan ik Tantra workshops (massages, meditaties) verzorgen.

 

Sinds ik mij vanaf 2006 ben gaan bezig houden met het pad van Tantra, is mijn leven bewuster, rijker en liefdevoller geworden.

"Hoe meer je in seksueel, emotioneel en spiritueel opzicht vervuld bent, des te meer energie en vreugde je zult hebben om te delen met iedereen in je leven"

  - Rachel Abrams -