homepage

Nascholing verdiepingsdag Bach bloesem remedies 20 januari 2019

 

Datum:                Zondag 20 januari 2019

Tijd:                    10.00 -16.30 uur

Locatie:               Groningen

Docent:               Irma van Dort – Ouroboros Natuurlijk

Prijs:                   € 70, inclusief lesmateriaal

Voor wie:           Voor iedereen die al werkt met Bach bloesem remedies.

In deze verdiepingsdag gaan we in op de onderliggende emoties en gevoelens, waardoor verstoring in het welzijn kan ontstaan.

Dit doen we door een deel van de ochtend bezig te gaan met het boek van Mechtild Scheffer: Bach bloesems als sleutel tot de ziel. De methode die in dit boek gebruikt wordt, is waardevol om op een dieper laag te kunnen doorgronden wat de effecten van Bach bloesemremedies op mentaal- en gevoelsnivo zijn. Door dit volgens deze methode terug te kunnen geven aan je patiënt, kan er weer meer bewustzijn ontstaan over de levensfase waar de patiënt in zit.werkboek

Als vervolg daarop gaan we de rest van de dag bezig met het volgen van patronen in een bloesemspoor die de disbalans kunnen aangeven in de belevingswereld van de patiënt.

Het kan zijn dat iemand niet goed kan communiceren over welke emoties het leven verstoren, dan gaat die persoon ander gedrag vertonen (compensatiegedrag) om het te omzeilen. Deze aanpassing, compensatie in het gedrag, zal een tijdje goed gaan, maar uiteindelijk zal men daar niet meer in kunnen functioneren. Dan ontstaan vaak een soort van verwrongen gedrag om toch nog te kunnen blijven functioneren, terwijl de persoon wel voelt dat ie aan het vastlopen is (decompensatie).

Elk van de 3 fases kan duidelijk gelinkt worden aan een Bach bloesemspoor en door deze op de juist manier in te zetten, kan je op een diep nivo van resetten komen en de patiënt weer terug brengen naar zijn oorspronkelijke zijn, waarin dan op een positieve manier over emoties en gevoelens gecommuniceerd kan worden.

Deze dag is er ook ruimte om eigen casuïstiek in te brengen, en die te bekijken volgens de bloesemsporen.

Het wordt aangeraden om het boek van Mechteld Scheffer aan te schaffen voor deze verdiepingsdag.

 

Deze bijscholing is geaccrediteerd door de beroepsvereniging het NWP

Cursisten die de basisdag Bach bij mij gevolgd hebben, krijgen € 10 korting op deze dag. Studenten vanaf het 3e jaar van de NAVN en HvNA krijgen eveneens € 10 korting op deze verdiepingsdag.