homepage

Nascholing Verdiepingsdag Schröpfen zondag 10 februari 2019

Schröpfen verdiepingsdag

Datum:      Zondag 10 februari 2019
Tijd:          10.00 -16.30 uur
Locatie:     Groningen
Docent:     Irma van Dort – Ouroboros Natuurlijk
Prijs:         € 80
Voor wie:  Voor therapeuten die de techniek van het schröpfen kennen en verdieping zoeken in diverse verschillende therapievormen waarvoor het schröpfen ingezet kan worden. Studenten natuurgeneeskunde die verdieping willen van de basisstof die ze gedoceerd hebben gehad.

groepje bijscholing wkSchröpfen (ook wel cupping genoemd) behoort, net als massage en hydrotherapie, tot de zeer oude natuurgeneeskundige therapievormen.
Het is een afleidende therapie die heel mooi gebruik maakt van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

In deze verdiepingsdag wordt uitgebreid ingegaan op de werking van het schröpfen en de indicaties waarvoor het toepasbaar is. Dit wordt aan de hand van casuïstiek verder uitgewerkt, zodat het heel praktijk gericht blijft. Er worden een heel aantal reflexgebieden op de rug en nek besproken, en hoe die in te zetten zijn bij allerhande klachten van de orgaansystemen. De reflexzones die besproken worden zijn de reflexzones van Abele en de Headse zones.headse zones
We gaan heel praktisch aan de slag met het leren plaatsen van de koppen op bepaalde reflexgebieden en leren bij bepaalde pathologieën de verschillende reflexgebieden ondersteunend aan elkaar in te zetten.
Naast de techniek van het schröpfen wordt er veel aandacht besteed aan de conditie van het bindweefsel en de tekens die het bindweefsel kan afgeven bij het schröpfen. We zullen uitgebreid stilstaan hoe die tekens te duiden zijn.
Ook wordt de link gelegd met segmentale prikkeling die waarneembaar kan zijn in de Headse zones en hoe je daarop kunt inspelen met de schröpf techniek.
Deze verdiepingsdag bestaat dus uit verdieping van schröpf toepassingen en leren hoe de conditie van het bindweefsel te duiden is

Aangeraden wordt om het volgende boekje aan te schaffen: Schröpfköpf behandlung van Johan Abele

Om genoeg aandacht aan de cursisten te kunnen besteden, zal de groep bestaan uit maximaal 10 cursisten, geef je dus tijdig op.

Deze bijscholing is geaccrediteerd door de beroepsvereniging het NWP.

Cursisten die de basisdag schröpfen bij mij gevolgd hebben, krijgen € 10 korting op deze verdiepingsdag. Studenten vanaf het 3e jaar van de NAVN en HvNA krijgen eveneens € 10 korting op deze verdiepingsdag.

Cupping horizontaal

Deze straat cupping methode is dus hoe we het vanuit de westerse natuurgeneeskunde niet willen....verbazingwekkend is het wel.