homepage

Detox- en yoga 5- daagse, 13 tm 17 maart 2022

Schoon en energiek het voorjaar in!
Detox- en yoga 5-daagse in Gelderland
Beleef een 5 daagse meditatie-detox reis om opgeladen het voorjaar in te gaan.

sapje wijnglas

Na het succes van vorige jaren, bieden we voor de 7e keer een Detox 5-daagse aan voor 2022.

Begeleiding door therapeuten:
Irma van Dort en Myrthe van der Pol

        Reinigen; waarom?
Detox betekent ontgiften. Een detox kuur is een reinigingsmethode met als doel: het handhaven van gezondheid of het voorkómen van ziekte.
Ons lichaam kan op verschillende manieren vervuild raken. Een deel van de vervuiling ontstaat door de normale celstofwisseling van ons lichaam. In een gezonde situatie kan ons lichaam deze afvalstoffen zelf afvoeren, maar soms wordt de afvoer van de gifstoffen belemmerd en kan dat aanleiding geven tot verschillende ongemakken en kwalen.

Een reinigingskuur kan helpen om het lichaam te ontdoen van belastende gifstoffen. Wij besteden in deze detoxkuur aandacht aan het beter functioneren van de uitscheidingsorganen -onder andere door bitterzout en klysma's- waardoor het lichaam ook na de reiniging, zichzelf beter kan schoonhouden. Hierdoor is er vrijwel direct merkbaar resultaat; je vitaliteit en fysieke conditie verbeteren en kwalen als vermoeidheid, slecht slapen, hoofdpijn, huidproblemen, spijsverteringsproblemen, spier- en gewrichtsklachten verbeteren of verdwijnen zelfs.

Oorzaken van vervuiling:

Er zijn vele oorzaken waardoor het lichaam vervuild kan raken. Enkel hiervan zijn:wegwijzers klein

 • Verkeerde voedingewoontes of belastende leefstijl:
  - Verkeerde voeding-/eetgewoonten: gebruik van verkeerde vetten, te eiwitrijk, te veel suiker, gebruik van light producten, te weinig vezels / te snel eten, te veel eten, te pittige of te weinig verwarmende voeding gebruiken, te laat op de dag eten;
  - Belastende leefstijl: te weinig bewegen, te weinig mindfullness momenten op een dag, slecht slaappatroon;
 • Schadelijke stoffen uit de omgeving en in voeding:
  - Lucht- en watervervuiling, vervuiling in vlees, zware metalen in vis, radioactieve stoffen en andere straling, kunstmatige geur-, kleur-, smaak- en reukstoffen, emulgatoren, broodverbeteraars, conserveringmiddelen;
 • Gebruik van stimulerende middelen:
  - Alcohol, drugs, koffie, energiedrankjes;
 • Een zwakke spijsvertering en / of verstoorde darmflora;
 • Verstoorde werking van de uitscheidingsorganen;
 • Veelvuldig gebruik van medicatie;
 • Ervaren van veel stress;

In eerste instantie worden de afvalstoffen opgeslagen in het onderhuidse bindweefsel, het vetweefsel, spieren en gewrichten. Hierdoor kan je klachten ontwikkelen als:

 • energietekort
 • hoofdpijndepressiviteit
 • huidproblemen
 • verlaagde weerstan
 • frequent hoofdpijn
 • stemmingswisselingen
 • spier- en gewrichtspijnen
 • verhoogde stressgevoeligheid
 • problemen om overgewicht kwijt te raken

Deze symptomen geven aan dat het tijd is voor een detox. Wanneer deze signalen genegeerd worden, zullen de klachten zich verdiepen en kunnen er ziektes ontstaan.

Regelmatig opschonen
Het lichaam schoonmaken van overtollige gifstoffen is dus geen overbodige luxe. In de detoxkuur die wij aanbieden, gaat de aandacht niet alleen uit naar het fysieke, maar ook naar de geest. Vanuit de natuurgeneeskunde gaan we uit van het holisme: lichaam en geest zijn één.

        Wat kan je verwachten?
Reinigen betekent schoonmaken en loslaten. In de vorm waarin wij de kuur aanbieden, wil dat zeggen dat je bewust tijdelijk minder tot heel weinig eet. In die situatie is dan yogaruimte 2minder energie nodig om je spijsvertering aan te sturen, zodat er meer ruimte over is voor het opruimen en loslaten van wat je niet meer nodig hebt cq wat niet meer bij je hoort.

Om daar goed aandacht aan te kunnen geven, wordt er per dag zowel in de ochtend als in de avond yoga aangeboden met een korte meditatie. Ook is het mogelijk om op verschillende dagen nog een extra yoga uur mee te doen. Ervaring met yoga is niet nodig. De yoga zal afstemt worden op de mogelijkheden van de groep.

 Daarnaast worden in deze dagen ook inloopuren aangeboden, waarin  extra informatie gegeven wordt over wat gezonde of ongezonde voeding voor effect op je lichaam en geest heeft.

De detoxkuur die wij aanbieden, werkt niet alleen fysiek, maar ook emotioneel, mentaal en spiritueel door. Door overtollige gifstoffen los te laten, kan het zelfgenezend vermogen weer tot zijn recht komen en daardoor het lichaam gezond maken en de gezondheid in stand houden.
Een mooie bijkomstigheid kan zijn dat je tevens wat overtollig gewicht kan kwijtraken. Een reinigingskuur zorgt voor harmonisatie in je lichaam, waardoor ook tijdens de opbouw en zelfs nog na de kuur, het gewicht gereguleerd wordt.

Tijdens je verblijf worden er verschillende groepsactiviteiten aangeboden waar je aan kunt deelnemen. Dit zijn onder andere sauna, hydrotherapie,sauna meditatie, yoga, ademoefeningen, lever-flush, kleipakkingen, wandeling door het flamingogebied en informatie over gezonde voeding na de detoxkuur. Dit alles is vrijblijvend, je kunt deelnemen aan wat jij op dat moment zou willen.
Naast de groepsactiviteiten zijn er verschillende momenten waarin je persoonlijke aandacht krijgt in de vorm van coachingsgesprekken, massage en voedingsadviezen. Ook bestaat de mogelijkheid om een bloesemremedie te laten samenstellen en is er natuurlijk ruimte voor vrije tijd, ontspanning en wandelen.

Door een detoxkuur te doen, ben je bewust met je lichaam bezig. Hierdoor neem je zelf de verantwoording voor je gezondheid en je welbevinden.

Na deze kuurperiode kan je makkelijker een gezonder eetpatroon vasthouden, sta je bewuster in het leven en door het opschonen zal je immuunsysteem een positieve boost gekregen hebben.

        Wanneer en waar:
De detoxkuur wordt aangeboden van zondag 13 maart vanaf 16 uur tot en met donderdag 17 maart tot 14 uur in Centrum De Horst te Winterswijk

Het is een sfeervolle lokatie, midden in de natuur. Tijdens een wandeling kan je heerlijk je hoofd even laten doorwaaien, waarna je je lekker schoon en opgeruimd zal voelen. Er is voor maximaal 13 deelnemers een 1-persoonskamer beschikbaar, met eigen douche en toilet op de kamer.De horst

Alle voeding en sappen die tijdens deze detoxkuur worden aangeboden, zijn biologisch en vers bereid

 

        Prijs:

De prijs van deze detoxkuur is € 650,-

Hierbij inbegrepen zijn verblijf, intake, massages, en alle aangeboden therapieën en activiteiten.

Bij aanmelding voor 31 januari 2022 geldt een vroegboek korting van € 50,-. En betaal je slechts € 600,-

De intake en 2 lichaamsbehandelingen kan je declareren bij je zorgverzekeraar. Check hiervoor de voorwaarden mbt natuurgeneeskunde van je aanvullende verzekering.

Als blijkt dat wegens corona maatregelen de 5 daagse kuur toch niet kan doorgaan, krijgt je het totale bedrag terug gestort.

 

        Opgave:
Opgeven kan hier.

Na opgave krijg je een uitgebreid vragenformulier toegestuurd. Naar aanleiding van dit vragenformulier bepalen we in overleg met jou, welke vorm van reinigen het beste bij je past.

Je krijgt 3 weken voorafgaand aan de kuur informatie toegestuurd hoe je het beste je voeding kunt aanpassen en afbouwen. Ook zullen er natuurgeneeskundige adviezen in opgenomen zijn met betrekking tot leefstijl en reinigingsmethodes waar je thuis al mee kunt beginnen.

Aan het einde van de kuurperiode geven we adviezen en informatie mee, om de opbouwdagen goed door te kunnen komen. Het is belangrijk om je veranderde eetpatroon, je zelfbewustzijn en mogelijk een andere visie op het leven, zolang mogelijk vast te kunnen houden om er zoveel mogelijk profijt van het hebben.

 

        Wie zijn wij?
website ik 2018

 Irma van Dort is ruim 25 jaar natuurgeneeskundig therapeut en heeft haar praktijk in Groningen.Haar specialisaties zijn lichaamsgerichte therapiën, bloesemremedies, voeding, ademhaling en meditaties Ze is erkend Healing meditatie docent. Daarnaast is zij docent natuurgeneeskunde op verschillende HBO opleidingen en stagedocent. Tevens heeft ze al vele jaren ervaring met het begeleiden van reinigingsweken.

portret Myrthe Myrthe van der Pol heeft sinds enige jaren haar eigen bedrijf voor paardensportmassage. Ze  opgegroeid met de positieve effecten van natuurgeneeskunde en massages en heeft daar haar beroep van gemaakt. Inmiddels heeft ze haar bedrijf ook verder uitgebreid met humane massage. Het is verbluffend om te merken dat ze paarden van 500 kilo kan masseren en tergelijkertijd ook kan fine-tunen bij de massage op mensen. Haar massages zijn een genot om te ervaren.