homepage

Healing Meditaties vanuit de Chakra's;

 

Chackra mediaties

Als we ons bewust worden van
onze kwaliteiten en het zelfvertrouwen opbouwen om hieraan uitdrukking
te geven, kunnen we een betere
wereld creëren.
-Daila Lama-

Iedereen weet dat mediteren een positief effect heeft op lichaam en geest. Maar waardoor ontstaat dat positieve effect nu werkelijk? We weten allemaal dat (langdurige) stress ons uit ons centrum weghaalt en dat ontspannen een soort van levensbehoefte is om gezond te zijn. Wat is de rol van meditatie daarin?
Meditatie biedt een ingang naar het volledig aanwezig kunnen zijn in je lichaam en daarin eenheid te ervaren. Meditatie is een beweging naar binnen waardoor er meer verbinding gevoeld kan worden tussen lichaam, gevoel, denken en je essentie. Het geeft je meer bewustzijn voor het dagelijks leven en het daarin spiritueel aanwezig kunnen zijn.chackra website

Het onderscheiden en verbinden van de verschillende bewustzijnslagen brengt intuïtie, denken, voelen en handelen met elkaar in overeenstemming. Je ervaart dat je één geheel bent èn deel bent van het grote geheel. Het brengt je in contact met je zelf, de wereld en de mensen om je heen.
Er zijn vele vormen van meditatie, zodat je je misschien afvraagt wat de Healing Meditatie via de Chakra’s, die ik aanbied, zo anders maakt.

Bij mediteren denk je meestal aan “zitten op een meditatie kussentje en je hoofd leegmaken”. Van daar uit kom je in ontspanning en wordt je gezonder.
Niet eenvoudig, want het hoofd “moeten” leegmaken, geeft vaak juist veel onrust en gedachten.

Maar door regelmatig te mediteren kan er een steeds diepere stilte ontstaan, waarin je je meer verbonden gaat voelen met jezelf en je omgeving. Dit helpt meer bewustzijn op te bouwen over wie je bent en over de patronen die je hebt opgebouwd. Je leert je voller te verbinden met je kwaliteiten en daardoor met je levensrichting. Energie gaat vrijer stromen, echter, we hebben allemaal plaatsen in ons lichaam waar de energie geblokkeerd is. Een energie blokkade heeft invloed op onze vitaliteit, gezondheid en ons emotioneel en psychisch functioneren.
In de vorm van meditatie die ik aanbied vindt er healing plaats door gebruik te maken van de chakra’s.

De chakra’s zijn energiepunten in het lichaam, die je kunt zien als energie motoren die jouw systeem draaiende houden. Elk chakra heeft een ander werkingsveld in het lichaam en is verbonden aan specifieke thema’s. Door het bewustzijn te vergroten over het functioneren van onze chakra’s, komen we veel te weten over ons functioneren in het dagelijks leven. Oude patronen worden helder en kunnen worden losgelaten. Deze vorm van healing beïnvloed op een positieve manier ons zelfherstellend vermogen en de natuurlijkheid waarmee energie zich door en om ons lichaam beweegt wordt stabieler.

In de loop van het langer beoefenen van deze vorm van meditatie, zal je merken dat je fijngevoeliger gaat worden voor de energiesystemen in je lichaam. Maar ook word je fijngevoeliger voor de externe wereld en welk effect deze op jou heeft.
Je zal merken dat je een positieve invloed kunt uitoefenen op hoe jouw lichaam en geest reageren op prikkels uit de buitenwereld en dat je met behulp van deze meditatie, je eigen gezondheid kunt stimuleren.

De datum voor deze meditatie module wordt nog ingepland. Wil je meer informatie of je alvast opgeven, klik dan hier.